Gecombineerde leefstijl interventie in Hilversum

Heeft u op dit moment moeite met de juiste leefstijl, voeding en beweging? Dan is de GLI voor u de uitgelezen kans om hieraan te gaan werken!

Afspraak maken

In Medisch Centrum Nieuw Zuid bieden Fysiotherapie Douma en DPS Dieetkunde de Beweegkuur aan. De Beweegkuur is 1 van de GLI varianten in Nederland. De Beweegkuur is speciaal ontwikkeld voor mensen met een BMI van boven de 25 punten die willen werken aan een gezonde leefstijl. Veel Nederlanders vallen ongemerkt al in deze categorie.

Meer over gecombineerde leefstijl interventie

In 2 jaar tijd wordt er aan een actieve leefstijl gewerkt door middel van coaching op gedragsverandering. De begeleidingsfase en de onderhoudsfase duren allebei 12 maanden. Deze coaching wordt gegeven door een leefstijlcoach, diëtiste en fysiotherapeut.

Je huisarts is in het begin het eerste aanspreekpunt en zorgt voor de juiste verwijzing. Zonder verwijzing van de huisarts wordt de GLI niet vergoed. Bij de intake samen met de leefstijlcoach wordt er door middel van de inclusie - en exclusiecriteria beoordeeld of je aan de GLI kan deelnemen. Indien je kan deelnemen worden de kosten hiervoor volledig vergoed uit de basisverzekering.

In het traject worden er verschillende fasen doorlopen waarbij sommige bijeenkomsten in groepsverband worden gegeven en andere individueel. Je gaat zelf aan de slag met de factoren die je levenstijl verbeteren. De regie heb jezelf in handen, maar worden de beslissingen altijd samen genomen met de leefstijl professionals.

Samen met de fysiotherapeut kijk je naar het juiste beweeggedrag en met de diëtiste naar je voedingspatroon. De leefstijlcoach brengt alle factoren in kaart om hiermee de gezonde leefstijl te bevorderen. De GLI is het begeleidingstraject voor het verbeteren van de leefstijl en het sporten wordt zelf uitgevoerd in het reguliere sportaanbod in de omgeving. Ook hierin kunnen wij als locatie u ondersteunen in fitness.

Het belangrijkste om van deze 2 jaar het beste uit je zelf te halen zijn: doorzettingsvermogen, gemotiveerd en aanwezigheid bij de bijeenkomsten! Onze ervaring leert dat het naast uitdagende ook leuk is om aan je leefstijl te werken.

Meerde malen per jaar starten wij met nieuwe groepen. Meld je nu aan.

Maak een afspraak