Diëtetiek in Hilversum

Een diëtist is een specialist op het gebied van voeding in relatie tot ziekte en gezondheid. Een diëtist bekijkt samen met u naar uw eetpatroon, persoonlijke omstandigheden en wensen waarna er een voedingsadvies op maat samen met u opgesteld kan worden.

Medisch Centrum Nieuw Zuid
Diependaalselaan 337A
1215 KG Hilversum
Tel. 085 - 21 00 575

info@dieetkunde.nl
www.dieetkunde.nl

Wie zijn wij?

Wij werken samen met diëtistenpraktijk DPS dieetkunde. Bij hun kunt u terecht voor alle dieetbehandelingen en voedingsadviezen. DPS heeft daarbij meerdere specialisme opgebouwd waaronder bijvoorbeeld de diagnostiek en begeleiding bij voedselovergevoeligheid (allergieën).

De visie in de praktijk is dat eten gezond maar vooral ook gezellig en lekker moet kunnen zijn. Dit ongeacht uw eventuele aandoening waarvoor uw dieet moet houden, hierbij te denken aan bijvoorbeeld diabetes mellitus, kauw- en slikproblemen, ondervoeding, oncologische aandoeningen, voedselallergie en intoleranties, etc.

Alle diëtisten van DPS zijn afgestudeerd aan de Hogeschool voor Voeding en Diëtetiek en hebben meerdere jaren praktijk ervaring. Sommige van onze diëtisten zijn tevens werkzaam voor gerenommeerde ziekenhuizen.

Meer over Diëtetiek

De diëtist heeft kennis van de invloed die het gedrag heeft op het voedingspatroon. U wordt hierbij begeleid door de diëtist onder andere door middel van coaching en motivering. Met het uiteindelijke doel dat de voeding op uw leefstijl is afgestemd (een dieet dat bij u past) en uw leefomstandigheden hierdoor bevorderd. De titel ‘diëtist’ is een wettelijk beschermde titel. Iemand mag zich dus niet zomaar diëtist noemen. Je moet hiervoor een erkende HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek met succes hebben afgerond.

De diëtist is gebonden aan het medisch beroepsgeheim en de wettelijke voorschriften omtrent persoonsregistratie en privacy. Uw gegevens zullen dus altijd vertrouwelijk worden behandeld. Naast de diëtist zijn er ook mensen die onder de naam gewichtsconsulent of voedingsdeskundige voedingsadviezen geven. Houdt er rekening mee dat iedereen zich zo mag noemen en dat dit niet garant staat voor een goed advies of behandeling, laat staan voor een goede opleiding of bijscholing. Vraag altijd naar opleidingsachtergrond of opleidingsniveau.

Indicaties

Hierbij kunt u denken aan:

 • Ongewenst gewichtsverlies
 • Ondervoeding
 • Verminderde spiermassa
 • Voeding bij COPD
 • Diabetes Mellitus
 • Hartfalen
 • Voedselallergie
 • Revalidatie
 • Vertraagde wondgenezing
 • Decubitus
 • Veranderde consistentie bij kauw- of slikproblemen voeding in relatie tot medicatie gebruik bij bijvoorbeeld
 • Parkinson en nog veel meer.

Is een verwijsbrief noodzakelijk?

Kunt u zonder verwijzing van de huisarts of medisch specialist terecht bij de diëtist DPS dieetkunde, heeft u medische klachten waarvoor u nog niet onder behandeling bent van een arts? Dan adviseren we u eerst contact op te nemen met uw huisarts. Ook om voor vergoeding in aanmerking te komen is er bij enkele zorgverzekeraars nog een verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig. Raadpleeg uw polis of neem zelf contact op met uw zorgverzekeraar.

Eerste afspraak zonder verwijsbrief
Komt u voor het eerst bij de diëtist zonder verwijsbrief? Dan vindt er een zogeheten DTD-screening plaats. Dit is een vooronderzoek om te kijken of u bij de diëtist aan het juiste adres bent. Het hangt van meerdere factoren af of een behandeling gestart kan worden. Zijn er twijfels, dan geeft de diëtist u het advies om contact met uw arts op te nemen of bespreekt dit, in overleg met u, zelf met de (huis)arts.

Vergoeding
Diëtetiek wordt volledig vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekeraar. Vanuit de basisverzekering heeft tenminste recht op drie behandeluren per kalenderjaar indien er een overeenkomst is met uw zorgverzekeraar. DPS dieetkunde heeft voor 2014 met alle zorgverzekeraars contracten.

Aanvullende verzekering
Afhankelijk van uw aanvullende verzekering heeft u mogelijk recht op extra behandeluren. Ondanks dat de diëtist vrij toegankelijk is zijn er nog steeds verzekering die een verwijzing wel verplicht stellen om vergoeding vanuit het aanvullende pakket te kunnen verkrijgen. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar of neem contact met ons op.