Stichting Eerstelijns samenwerking Hilversum Zuid

De zorgverleners in Hilversum-Zuid hebben een nieuw samenwerkingsverband opgericht: Stichting Eerstelijns samenwerking Hilversum-Zuid (SEHZ).

Samen worden er activiteiten en zorgprogramma’s ontwikkeld waar de inwoners van Hilversum-Zuid echt behoefte aan hebben. Daarbij gaat de SEHZ nieuwe manieren van werken niet uit de weg. Het belangrijkste is: zorg op maat en dichtbij huis.

Bij de SEHZ zijn niet alleen huisartsen aangesloten, maar ook fysiotherapeuten, diëtisten, psychologen, apothekers, logopedisten, wijkverpleegkundigen, thuiszorgorganisaties (en in de toekomst misschien nog anderen). Ze kennen elkaar goed en kunnen elkaar snel en makkelijk raadplegen, bijvoorbeeld om een zorgplan goed af te stemmen, op elkaars zorg én op de wensen van de patiënt. De SEHZ streeft naar samenwerking die de zorgverlening minder ingewikkeld maakt en ervoor zorgt dat patiënten sneller antwoord krijgen op vragen. Slimme samenwerking is bovendien goedkoper, zonder dat de kwaliteit van de zorg minder wordt.

In het zorgaanbod van de SEHZ wilt men de inbreng van de wijkbewoners een grote rol laten spelen. Dat doen ze door goed te luisteren naar wat de cliënt ze vertelt. Ook vindt de SEHZ dat patiënten zelf de baas zijn over hun gezondheid én hun ziekte. Er is dus veel aandacht voor preventie en zelfzorg.